مواد غذايي مفيد براي ترك سيگار

از آنجايي كه تمام افراد درگير با اين بيماري جمعيت دودي هستند (سيگاري ها) و گرايش جوانان به استعمال دخانيات از روند رو به رشدي برخوردار است،‌ برآن شديم تا راه كارهايي را براي ترك سيگار به شما توصيه كنيم،‌ زيرا استعمال دخانيات،‌ نه تنها مضرات فردي را به دنبال خواهد داشت،‌ بلكه اشخاص مرتبط با افراد سيگاري نيز جزو جمعيت در معرض خطر به شمار مي آيند.
يکشنبه، 24 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مواد غذايي مفيد براي ترك سيگار

 مواد غذايي مفيد براي ترك سيگار
مواد غذايي مفيد براي ترك سيگار


 

نويسنده:‌ دكتر منصور ريسمانچيان




 
درحال حاضر سرطان ريه بيشتري ميزان كشتار را در ميان انواع سرطان ها (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) به خود اختصاص داده است.
از آنجايي كه تمام افراد درگير با اين بيماري جمعيت دودي هستند (سيگاري ها) و گرايش جوانان به استعمال دخانيات از روند رو به رشدي برخوردار است،‌ برآن شديم تا راه كارهايي را براي ترك سيگار به شما توصيه كنيم،‌ زيرا استعمال دخانيات،‌ نه تنها مضرات فردي را به دنبال خواهد داشت،‌ بلكه اشخاص مرتبط با افراد سيگاري نيز جزو جمعيت در معرض خطر به شمار مي آيند.
اگر تصميم گرفته ايد سيگار را ترك كنيد،‌ از برخي مواد غذايي كه ممكن است وابستگي شديد شما را به دود سيگار كاهش دهد‌، استفاده كنيد.

جو دوسر
 

خوردن جو دوسر و فرآورده هاي آن ممكن است به شما براي ترك سيگار و رهايي از اعتياد به نيكوتين كمك كند. اين ماده غذايي سرشار از فيبر، ‌ويتامين BI (چيزي كه براي آرامش اعصاب و روان ضروري است)، ويتامين هاي E و C و ساير املاح است. در آزمايشي كه در يك جمعيت سيزده نفره در هند،‌ انجام گرفته بود، مشاهده شد 5 نفر از آنهايي كه از جو دوسر استفاده كرده بودند به طور كلي سيگار را ترك كردند و در 7 نفر،‌ تعداد سيگاري كه دود مي كردند به نصف كاهش يافته و فقط يك نفر بود كه مصرف جودوسر در او تغييري ايجاد نكرده بود (مقاوم به هر نوع درمان)!! نتيجه آزمايش، يافتن عصاره جو دوسر به عنوان يك ماده مؤثر در ترك اعتياد به سيگار بود.

اسفناج
 

اسفناج و برگ چغندر حاوي اسيد فوليك،‌ ويتامين C،‌ بتاكاروتن و قند هستند كه به دليل قليايي كردن محيط بدن در ترك سيگار مؤثرند. اثر اين مواد به اين شكل است كه ميزان ماده اعتياد آور نيكوتين را در بدن تا مدتي در سطح بالايي نگه مي دارند و در نتيجه نياز شخص به مصرف نيكوتين را كاهش مي دهند،‌ بنابراين افزايش مصرف مواد غذايي كه محيط بدن را قليايي مي كنند،‌ در ترك سيگار مفيد هستند.

كشمس،‌انجير خشك و بادام
 

اين مواد غذايي به راحتي قليايي بودن بدن را افزايش مي دهند، بنابراين تمايل به سيگار را كم كرده، در نتيجه ترك سيگار را راحت تر خواهند كرد. بنابراين اگر مقداري آجيل در جيب خود بگذاريد، ‌هربار كه به قصد سيگار، دست در جيب مي كنيد كشمش، انجير خشك و بادام به جاي سيگار در مي آوريد.

آدامس هاي نيكوتين دار
 

بهتر است يادآور شويم كه اگر از آدامس هاي حاوي نيكوتين كه مخصوص ترك سيگار هستند، استفاده مي كنيد،‌ مواد اسيدي را (موادي كه محيط بدن را اسيدي مي كنند) مصرف نكنيد، زيرا خاصيت خنثي كننده خواهند داشت. مواد اسيدي شامل: انواع نوشابه (كولا، قهوه،‌ آبميوه و ماءالشعير)، گوشت قرمز، ماهي، ‌تخم مرغ، بادام زميني،‌ حبوبات و... است. كارشناسان توصيه مي كنند حد اقل 15 دقيقه قبل از مصرف اين آدامس ها،‌ از خوردن مواد اسيدي خودداري شود.

جوش شيرين
 

جوش شيرين در واقع يك ماده قليايي است كه قادر است ميل به سيگار را از بين ببرد. در آزموني كه توسط دكتر داوتن انجام شد،‌ اين نتيجه به دست آمد: عده اي سيگاري ها كه از جوش شيرين استفاده كرده بودند پس از 5 هفته به طور كلي سيگار را ترك كردند. اما از آنجايي كه جوش شيرين ماده اي است كه از بين برنده ويتامين ها به خصوص ويتامين BI در بدن است،‌ مصرف آن توصيه نمي شود.

سير
 

امروزه سير، اولين گياه دارويي در بين گياهان است كه داراي ماده ضد باكتري و مواد فرار گوگرد و سيليس و يد مي باشد. سير داراي خواص ضد عفوني كننده بي شمار بوده كه از عفونت هاي تنفسي و مشكلات احتمالي به شدت جلوگيري مي كند.
ولي مصرف سير به افرادي كه مشكلات گوارشي داشته يا آسپرين مصرف مي كنند يا از ناراحتي هاي پوستي رنج مي برند، توصيه نمي شود و به جاي آن مي توانند از پودر سير استفاده كنند.

شاه تره
 

عرق شاه تره كه در فصل تابستان علاوه بر خواص درماني، ‌نوشيدني گوارايي محسوب مي شود، مدر بوده و ضد كمبود ويتامين C است (مشكلي كه افراد سيگاري به طور قطع با آن روبرو هستند). اشتها آور است و به تصفيه خون كمك مي كند.
در اينجا لازم است به ذكر موادي بپردازيم كه داراي خاصيت عكس بوده و تمايل به كشيدن سيگار را افزايش مي دهند. مواد غذايي شبيه گوشت كه ادرار را بيشتر اسيدي مي كنند،‌ باعث از دست دادن سريع نيكوتين شده و در نتيجه علاقه به مصرف سيگار را در شخص افزايش مي دهند. از اين مواد مي توان به گوشت قرمز، سوسيس و كالباس، غذاهاي كنسروي شده، غذاهاي پخته شده در مايكروويو، الكل،‌ جگر، دل و قلوه، سيرابي، جوانه گندم، عدس،‌ جوجه،‌ تخم مرغ، پنير، بادام زميني، گردو و قهوه اشاره كرد.
توتون يك عامل محرك سرطان است و ترك كردن سيگار هميشه مهم ترين عامل مؤثر براي جلوگيري از سرطان ريه است و رژيم غذايي ضد سرطان ريه به شما كمك مي كند تا خطرات احتمالي كه در طول دوران سيگاري بودن به بدن شما وارد شده است،‌ تعديل كنيد. مهم ترين و مؤثرترين مواد غذايي براي جلوگيري از ابتلا به سرطان ريه شامل سبزي هاي برگ سبز تيره، هويج،‌ فرآورده هاي دانه سويا، ميوه هاي تازه،‌ ماهي هاي تازه و چرب است.
گوشت قرمز، سوسيس و كالباس،‌ غذاهاي كنسرو شده،‌ غذاهاي پخته شده در مايكروويو، الكل، جگر، دل و قلوه،‌ سيرابي،‌ جوانه گندم،‌ عدس،‌ جوجه، تخم مرغ، پنير، بادام زميني، گردو و قهوه تمايل به كشيدن سيگار را افزايش مي دهد.
سبزي هاي برگ سبز تيره از مهم ترين و مناسب ترين منابع تغذيه اي براي جلوگيري از سرطان به شمار مي آيند. بنابراين از خوردن برگ هاي سبز تيره كاهو به دليل خشن بودن،‌ صرف نظر نكنيد،‌ زيرا حاوي مواد غذايي بي شماري نسبت به برگهاي سبز روشن هستند. چاي سبز از ديگر مواد بسيار مفيد در جلوگيري از سرطان ريه به شمار مي آيد، چنانچه در ژاپن حتي بين اشخاص معتاد به سيگار، تعداد سرطان ريه كم تر از ساير كشورها (نظير كشورهاي اروپايي و آمريكايي) است. سبزي خوردن به خصوص ترب،‌ تره، پيازچه و ... بسيار مفيد و سودمند هستند علاوه بر داشتن فيبر و ويتامين C داراي مواد ضد ميكروب نيز هستند. مواد غذايي كه داراي اسيد فوليك هستند،‌ مقاومت سلول ها را در مقابل سرطان ريه افزايش مي دهند‌، بنابراين دانشمندان توصيه مي كنند براي مبارزه با سرطان ريه تا جايي كه مي توانيد بيشتراز اين خوراكي ها استفاده كنيد:‌ اسفناج، كلم برگ، برگ چغندر،‌ كلم بروكلي، كلم بروكسل، لوبياي خشك و دانه سويا. انگور و انار، دو ميوه بسيار مؤثر و مفيد براي حفظ سلامت بدن به شمار مي آيند و در واقع يك داروخانه طبيعي محسوب مي شوند. براي اعصاب مفيدند و به پاكسازي خون كمك مي كنند.
در پايان بهتراست به نقش بسيار چشميگر هويج اشاره كنيم. اگر حداقل هفته اي دو بار يك عدد هويج متوسط خام خورده شود،‌ ممكن است احتمال ابتلا به سرطان ريه 60 درصد كاهش يابد و اگر بيش از يك بار در هفته يك ليوان كلم بروكلي خام خورده شود،‌ ابتلا به سرطان ريه 70 درصد كاهش مي يابد و اگر بيش از يك بار هفته يك ليوان اسفناج خام خورده شود، 40 درصد احتمال ابتلا به اين نوع سرطان كاهش مي يابد.
اميد است به عنوان اولين اصل براي تضمين سلامتي خود و كساني كه دوستشان داريد و در كنار شما زندگي مي كنند كشيدن سيگار را ترك كنيد، تغذيه سالم و مناسبي را در پيش بگيريد،‌ آب سالم بنوشيد و به ورزش كردن بپردازيد.
منبع: پيام پزشک شماره 48



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.