0

روانكاوی وجودی

روانكاوی وجودی/

•پدید اورندگان : , ,
•ناشر : پرسش
•سال نشر : 1384
• نوع کتاب : ترجمه
• رده سنی : 0
• تیراژ : 5500
• نوع جلد : شومیز
• شابک : 964-6629-66-0
• تاریخ نشر :
• محل نشر : آبادان
• زبان : فارسی
• زبان اصلی : فرانسوی
• تعداد صفحات : 144
• قیمت : 12000
• نوبت چاپ : 1
• قطع : رقعی
• شماره جلد : 0
• چکیده : ,"در نوشتار حاضر، نگارنده معتقد است كه هنوز نمی‌توان روان‌كاوی وجودی به معنای واقعی آن نوشت. این كتاب به طور كلی، نقادی روان شناسی جدید به خصوص اصل "موجبیت فروید" را مطرح می‌كند و تحلیل "سارتر" از این خطاها و نظرات او را برای اصلاح آن‌ها به دست می‌دهد. او هم چنین می‌نمایاند كه روان‌كاوی وجودی در چه جهت باید گسترش یابد. "سارتر" این همه را بر پایه‌ی فهم وجودی خود از بشر و عقیده‌ی تزلزل ناپذیرش بنیاد می‌گذارد مبنی بر این كه اگر در بشر، چیزی را نگریم كه مطالعه‌ی ما از اشكال فرع بشری زندگی، رخصت دیدنش را به ما می‌دهد یا اگر او را تاحد تعینات طبیعی مكانیكی تنزل بدهیم یا او را به غرایز خاص یا دسته‌هایی از انگیزه‌ها و بازتاب‌ها تقسیم كنیم یا به طریق دیگر، منفك از بشر بكوشیم كه آزادی قطعی بر مسئولیت فردی‌اش را مطالعه كنیم، هرگز وجود بشر را به آسانی نمی‌توانیم شناخت. بر این اساس، وی نخست خاطرنشان می‌سازد كه اشكال عادی "تعبیر" كه در قسمت اعظم روان شناسی و روان كاوی، نافذ هستند، به طور ساده هرگز چیزی را روشن نمی‌كنند. نیز معتقد است به این كه واقعیت بشر به وسیله‌ی غایاتی كه دنبال می‌كند خود را مشخص می‌نماید نه با علل قبلی كه به طور فرضی، ادعا شده است. هم چنین تبیین "اعلی" به وسیله‌ی "ادئی" به زبان تطوری مقدور نیست. مساله‌ی قطعی در فهمیدن بشر این نیست كه او در چه صفت‌هایی با حیوانات، اشتراك دارد، بلكه در آن چیزی است كه او را به طور منفرد، به منزله‌ی وجود بشری، متشكل می‌كند. اعتقاد دیگر "سارتر"، آن است كه بشر را با توسل به بحث درباره‌ی محیط نیز نمی‌توان بیان كرد. گفتنی است، "سارتر" در تمام این اظهارات، مانند دیگر روان شناسان طرفدار پدیدارشناسی، بیش از انواع تعبیری آن، خود را در صف طرفداران روان شناسی استدراكی قرار می‌دهد."

ارسال نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید.
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• متن نظر شما میبایست حداکثر 1024 کاراکتر باشد.
توجه داشته باشید که به سوالاتی که در قسمت نظرات پرسیده میشود، جواب داده نخواهد شد، لطفا پیشنهادات و انتقادات را از طریق ارتباط با ما و سوالات خود را از طریق ارسال سوال و مشاوره ارسال نمایید.