0

از نادر تا نادر

از نادر تا نادر/

•پدید اورندگان : ,
•ناشر : شلفین
•سال نشر : 1387
• نوع کتاب : تالیف
• رده سنی : 0
• تیراژ : 1000
• نوع جلد : شومیز
• شابک : 978-964-2731-58-9
• تاریخ نشر :
• محل نشر : ساری
• زبان : فارسی
• زبان اصلی :
• تعداد صفحات : 56
• قیمت : 6000
• نوبت چاپ : 1
• قطع : رقعی
• شماره جلد : 0
• چکیده : ,"نادرشاه افشار در سال 1100 هـ .ق دردره گز متولد شد. نامش نذرقلی یا نادرقلی بود و دركودكی پدر خود را از دست داد و با مادر زندگی مختصری داشت. او در سن 18 سالگی با مادرش به اسارت تركمانان درآمد و بعد از فوت مادر، از نزد آن‌ها گریخت و در ابیورد به خدمت باباعلی بیگ درآمد و پس از مدتی ریاست سواران او را یافت و بعد از آن، دو دختر او را، یكی پس از مرگ دیگری به زنی گرفت. نادر پس از مرگ بابا علی بیگ در سال 1136 هـ ق، بر ابیورد، كلات و نیشابور مسلط شد و به خدمت شاه طهماسب دوم صفوی پیوست و بعد از قتل رقیب خود فتحعلی خان قاجار مشهد را از ملك محمود سیستانی گرفت (1129 هـ ) او را كشت، شاه طهماسب نیز وی را لقب طهماسب قلی‌خان داد. طهماسب قلی‌خان ابتدا ازبكان و روس‌ها را از ایران راند و سپس به جنگ با اشرف افغان رفت و او را در مهمان‌دوست دامغان، خوار تهران و مورچه‌خورت اصفهان مغلوب كرده، اصفهان را گرفت و شاه طهماسب دوم صفوی را به قصر سلطنتی اصفهان وارد كرد. نادر كم‌كم تمام ایران را تحت تسلط خود درآورد؛ عثمانی‌ها را از ایران بیرون راند و هرات را از اللهیار خان ابدالی گرفت. در این زمان كه نادر در خراسان بود، شاه طهماسب دوم صفوی، بی‌اطلاع نادر به جنگ با عثمانی‌ها پرداخت و از آن‌ها شكست خورد. نادر، چون این خبر را شنید، به اصفهان آمد و نالایقی شاه طهماسب را به سران لشكر ثابت كرده، او را از سلطنت عزل كرد و به مشهد فرستاد. سپس طفل چندین‌ماه? او عباس میرزا را با عنوان شاه‌عباس سوم صفوی در سال 1145 به سلطنت نشاند. وی در هنگام پادشاهی خود به هند لشكركشی و دهلی را فتح نمود. نادر در اواخر عمر به دلیل بیماری استسقاء و تغییر احوالی كه به سبب بدگمانی نسبت به فرزند خویش حاصل كرد بسیار خشمگین و ناراضی بود و بنای ظلم و تعدی بر رعیت گذاشت، تا آن‌جا كه توسط عده‌ای از امرای قزلباش خود در قوچان در سال 1160 به هلاكت رسید. در كتاب حاضر شرح زندگانی نادرشاه افشار و جانشینان وی تا آخرین بازماند? افشاریه، نادرمیرزای افشار، آورده شده است."

ارسال نظر شما

• با عنایت به اینکه نظرات و پیشنهادات شما کاربران گرامی در بهبود پایگاه تاثیر کاملا موثری ایفا می کند لذا خواهشمند است ما را از نظرات ارزنده ی خود محروم نفرمایید.
• نظر شما پس از بررسی و بازبینی توسط گروه مدیریت برای نمایش در سایت قرار داده می شود.
• نظرات کوتاه مثل "خوب بود" و "عالی بود" و... و نظرات تکراری تائید نمی شوند و امتیازی هم به آنها تعلق نخواهد گرفت.
• متن نظر شما میبایست حداکثر 1024 کاراکتر باشد.
توجه داشته باشید که به سوالاتی که در قسمت نظرات پرسیده میشود، جواب داده نخواهد شد، لطفا پیشنهادات و انتقادات را از طریق ارتباط با ما و سوالات خود را از طریق ارسال سوال و مشاوره ارسال نمایید.