شنبه، 5 ارديبهشت 1394

پرسش :

پرچم داران قريش كه در جنگ احد بدست حضرت علی (ع) به درك واصل شدند چه كسانی بودند؟

پاسخ :
در جنگهاي گذشته پرچمدار نقش بسيار مهمي داشت به همين دليل پيوسته پرچم به دست افراد دلير وتوانا واگذار مي‏ شده است. پايداري پرچمدار موجب دلگرمي جنگجويان ديگر بود و براي جلوگيري از ضربه‏ روحي به سربازان چند نفر به عنوان پرچمدار تعيين مي ‏شد تا اگر يكي كشته شد ديگري پرچم را به دست بگيرد.
قريش از شجاعت و دلاوري مسلمانان در نبرد بدر آگاه بود. از اين رو، تعداد زيادي از دلاوران خود را به عنوان حامل پرچم معين كرده بود. نخستين كسي كه مسئوليت پرچمداري قريش را به عهده داشت طلحة بن طليحه بود. وي نخستين كسي بود كه با ضربات حضرت علي (ع) از پاي درآمد پس از قتل او پرچم قريش را افراد زير به نوبت به دست گرفتند و همگي با ضربات حضرت علي (ع) از پاي درآمدند: سعيد بن طلحه، عثمان بن طلحه، شافع بن طلحه، حارث بن ابي طلحه، عزيز بن عثمان، عبدالله بن جميله، ارطاة بن شراحبيل، صوأب.
با كشته شدن اين افراد، سپاه قريش پا به فرار گذارد و از اين راه نخستين‏ پيروزي مسلمانان با فداكاري حضرت علي (ع) به دست آمد.

منبع: فروغ ولايت آيت الله سبحاني ص93.