سه‌شنبه، 28 دی 1395

پرسش :

فردی هستم با دو خواهر که پدر و مادرم در زمان حیات خود با پول مخمس شده هر کدام نیم دانگ از کارخانه‌ای را خریداری نموده‌اند و در وصیت نامه مادرم چنین است که بعد از فوتم اگر به خمس بدهکار بوده‌ ام پسرم بدهکاریم را بدهد و مابقی دارایی‌ام را به صورت پسروار دختروار بین خود تقسیم کنند حال بعد از فوت آنان یک دانگ کارخانه را (هر کدام نیم دانگ) فروختیم با توجه به این که آنان با پول مخمس شده کارخانه را خریداری نموده‌اند و این یک دانگ به صورت ارث به ما می‌رسد آیا پول فروش این کارخانه خمس دارد یا خیر؟

پاسخ :
به ارزش کارخانه هنگام موت مورث خمس تعلق نمی گیرد اما خمس مقداری که بعدا ارزش آن افزوده شده اگر تا یکسال بعد از زمان فروش در مؤونه مصرف نشود باید پرداخت کند. البته مقداری از افزایش قیمت که به خاطر تورم ایجاده شده خمس ندارد.

منبع: zanjani.net