يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا انجام کار نیمه‌وقت برای من که مادرم و کودکم مناسب خواهد بود؟

پرسش :

آیا انجام کار نیمه‌وقت برای من که مادرم و کودکم مناسب خواهد بود؟

پاسخ :
بله، احتمالاً. کار نیمه‌وقت می‌تواند روش مناسب و مؤثری برای تلفیق وظیفه مادری و انجام کار در بیرون از خانه باشد و یقیناً به نفع کودکتان هم خواهد بود. زیرا مدت زمان بیشتری در کنار شما است. مادر هم راحت‌تر و راضی‌تر است که کار نیمه‌وقت داشته باشد. اما مشکلاتی هم وجود دارد. حقوق کار نیمه‌وقت مسلماً از کار تمام وقت کمتر است و کارفرمای شما ممکن است به طور غیرمستقیم شما را تحت فشار قرار دهد بدین‌ترتیب که مثلاً کارهای مربوط به یک روز را مجبور باشید ظرف مدت چهارساعت یا حتی کمتر انجام دهید. در نتیجه قبل از این‌که تصمیم بگیرید کار نیمه‌وقت را انتخاب کنید، با دقت عواقب آن را نیز مورد بررسی قرار دهید. به طور مثال رفت‌ و آمد شما هم پرهزینه و وقت‌گیر خواهد شد چراکه افرادی که تمام‌وقت سرکار هستند، ممکن است سرویس داشته باشند و لازم نباشد هزینه‌ای بابت کرایه رفت و آمدشان بپردازند و حتی ممکن است محل کارتان هم خیلی دور باشد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چرا به عنوان یک مادر شاغل احساس می‌کنم، از عهده انجام هیچ‌کاری برنمی‌آیم؟

چه جور پرستاری برای کودکم مناسب است؟

چگونه می‌توانم زمان بیشتری را به کودکم اختصاص دهم؟

هنگامی‌که کودکم بیمار است، چگونه می‌توانم سر کار بروم؟

آیا اکنون که بچه دار شده‌ام بهتر نیست در خانه کار کنم؟

چگونه می‌توانم هم سرکار بروم و هم مادر موفقی باشم؟

زمان مناسب برای برگشتن به سرکار بعد از تولد نوزادم چه موقع است؟

بین پدر و مادر من و همسرم بر سر کودکم رقابت (چشم و هم‌چشمی) وجود دارد. چه کنم؟

روش مناسب برای کنارآمدن با دخالت مادربزرگ در تربیت کودک چیست؟