دوشنبه، 15 بهمن 1397

شعر کمال الدین شافعى درباره غدیر

پرسش :

کمال الدین شافعى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟

پاسخ :
وى چنین سروده است:
«وأنکحه الطهرَ البتولَ وزاده *** بأ نّک منّی یا علیُّ وآخاهُ
وشرّفه یومَ الغدیر ِ فخصَّه *** بأ نّک مولى کلّ من کنت مولاهُ
ولو لم یکن إلاّ قضیّةُ خیبر کفت *** شرفاً فی مأثراتِ سجایاهُ» (1)
(و بتول پاک(علیها السلام) را به ازدواج وى درآورد ، و زیاده بر آن فرمود: «اى على! تو از منى» و او را برادر خود قرار داد. در روز غدیر به او شرافت داد و او را مخصوص گردانید به اینکه تو مولاى هر کسى هستى که من مولاى او هستم. و اگر نبود مگر قضیّه خیبر همین در شرافت سجایایى که از او باقى مانده ، کافى بود) .

پی نوشت:
(1). مطالب السؤول اثر سراینده این اشعار [ص 20] ؛ الصراط المستقیم ، بیاضى [ج1، ص297] .

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق، ص 491.

مطالب مرتبط:
وامق نصرانى پیرامون غدیر چه سروده ای دارد؟
عبدى کوفى پیرامون غدیر خم چه اشعاری سروده؟
آیا روز غدیر روز جنگ مشهور و معروفى بوده است؟
سید حمیرى چه اشعاری پیرامون غدیر خم سروده است؟