دوشنبه، 15 بهمن 1397

سروده سید محمد اقساسى درباره غدیر

پرسش :

سید محمد اقساسى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
اقساسی در سروده اش به مدح علی پرداخته، از جمله به غدیر اشاره کرده و گفته: «... ومن قام فی یوم الغدیر بعضده***نبیّ الهدى حقا فسائلْ به عمر...»؛ (... او کسى است که پیامبر هدایت، به حقّ در روز غدیر دست او را بلند کرد، پس از عُمَر در این باره سؤال کن).

پاسخ تفصیلی:
او در این باره چنین سروده است:
1 ـ «وحقِّ علیٍّ خیرِ من وطئ *** الثرى وأفخر مَن بعد النبیِّ قد افتخر
2 ـ خلیفتُه حقّاً ووارثُ علمِهِ به *** شرُفت عدنانُ وافتخرتْ مُضَرْ
3 ـ ومن قام فی یومِ الغدیرِ بعضدِهِ *** نبیُّ الهدى حقّاً فسائلْ به عمرْ
4 ـ ومن کسّرَ الأصنامَ لم یخشَ عارَها *** وقد طال ما صلّى لها عصبةٌ اُخرْ
5 ـ وصهرُ رسولِ اللهِ فی ابنتِه الّتی *** على فضلِها قد أنزلَ الآی والسورْ
6 ـ ألیَّة عبد حقَّ من لا یرى له *** سوى حبِّهِ یومَ القیامةِ مدَّخرْ
7 ـ لأحزننی یومَ الوداعِ وسرّنی *** قدومُک بالجلّى من الأمنِ والظفرْ»(1)

1 ـ سوگند به حقّ على که بهترین کسى است که بعد از پیامبر روى زمین راه رفته و با افتخارترین کسى است که بعد از پیامبر افتخار کرده است .
2 ـ او خلیفه به حقّ پیامبر، و وارث علم اوست، و به وسیله او عدنان شرافت یافت، و مُضَر افتخار کسب کرد .
3 ـ او کسى است که پیامبر هدایت، به حقّ در روز غدیر دست او را بلند کرد، پس از عُمَر در این باره سؤال کن .
4 ـ و کسى است که بتها را شکست و از عار و ننگ آنها نترسید در حالى که گروهى دیگر مدّتى طولانى این بتها را پرستیدند .
5 ـ داماد پیامبر خدا (و شوهر) دختر اوست که در فضیلت او (حضرت فاطمه) آیه ها و سوره ها نازل شده است .
6 ـ سوگند یاد کردن بنده (به مولایش) سزاوار کسى است که در روز قیامت ذخیره اى جز محبّت او ندارد .
7 ـ من در روز وداع (با دنیا) محزون مى شوم و قدوم تو همراه با ایمنى و پیروزى مرا خوشنود مى سازد .

پی نوشت:
(1). والظفرْ الطلیعة فی شعراء الشیعة،ج 2 ،خطی.

منبع: برگزیده الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق، ص 416.

مطالب مرتبط:
شوّاء کوفى حلبى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
کمال الدین شافعى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
ابو محمد منصور بالله چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟