دوشنبه، 15 بهمن 1397

سروده ابن منیر طرابلسى و مدح على(ع)

پرسش :

ابن منیر طرابلسى چه سروده اى در رابطه با على(علیه السلام) دارد؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
ابن منیر طرابلسى در مدح على(ع) چنین سروده: «والله یغفر للمسیئ إذا تنصّل واعتذر*** إلا لمن جحد الوصی ولاءه ولمن کفر...»؛ (و خداوند شخص گناهکار را مى بخشد اگر دست از گناه بردارد و عذر خواهى کند، مگر کسى که ولایت وصىّ را انکار کند و کسى که کفر ورزد، پس از خدا بترس و...) .

پاسخ تفصیلی:
 وى چنین سروده:
«واللهُ یغفرُ للمسیئ إذا تنصّلَ واعتذرْ
إلاّ لمن جحد الوصیَّ ولاءه ولمن کفرْ
فاخش الإلهَ بسوء فعـ ـلک واحتذر کلّ الحذرْ»(1)
و خداوند شخص گناهکار را مى بخشد اگر دست از گناه بردارد و عذر خواهى کند. مگر کسى که ولایت وصىّ را انکار کند و کسى که کفر ورزد . پس به خاطر بدى رفتارت از خدا بترس و بسیار بر حذر باش و احتیاط کن) .
قابل ذکر است: این قصیده که معروف به «تَتَریّه»، و داراى 106 بیت است، را ابن حجّه حموى در «ثمرات الأوراق» ذکر کرده است(2) .

پی نوشت:
(1). دیوان ابن منیر طرابلسى [ص 160] .
(2). ثمرات الأوراق، ج 2 ، ص 44 ـ 48 [ص 327] .

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق ، ص 407.

مطالب مرتبط:
قاضى ابن قادوس چه سروده اى در رابطه با فضائل امیرالمؤمنین(علیه السلام) دارد؟
«جبرى مصرى» چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
ابن عودى نیلى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟