سه‌شنبه، 23 بهمن 1397

احتجاج صدیقه طاهره(س) به حدیث غدیر

پرسش :

آیا فاطمه زهراء(علیها السلام) به حدیث غدیر احتجاج نموده است؟

پاسخ :

پاسخ اجمالی:
شمس الدین ابو الخیر جزرى دمشقى مقرى شافعى در کتاب خود «أسنى المطالب فی مناقب علیّ ابن أبى طالب» به سند خود ـ که آن را لطیف ترین و غریب ترین طریق حدیث غدیر نامیده است ـ از فاطمه دخت رسول خدا(ص) روایت کرده که: حضرت فاطمه زهرا بعد از وفات حضرت رسول و پیش آمدن ماجراهای خلافت به حدیث غدیر احتجاج می کرده اند.

پاسخ تفصیلی:
شمس الدین ابو الخیر جزرى دمشقى مقرى شافعى در کتاب خود «أسنى المطالب(1) فی مناقب علیّ ابن أبى طالب»(2) به سند خود ـ که آن را لطیف ترین و غریب ترین طریق حدیث غدیر نامیده است ـ از فاطمه دخت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) روایت کرده که فرموده است: «أنسیتم قول رسول الله یوم غدیر خمّ: من کنتُ مولاه فعلىّ مولاه، و قوله: أنت منّی بمنزله هارون من موسى؟!»؛ (آیا سخن رسول خدا در غدیر خم: هر کس من مولای اویم پس علی مولای اوست و سخن او: تو نسبت به من همانند هارون هستی نسبت به موسی را فراموش کرده اید؟!).

پی نوشت:
(1). أسنى المطالب، ص 49.
(2). این را سخاوى در الضوء اللامع، ج9، ص256، (شماره 806)؛ و شوکانى در البدر الطالع، ج2، ص297،(شماره 513 )براى وى ذکر کرده است.

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، علامه شیخ عبدالحسین امینی، ترجمه محمد حسین شفیعی شاهرودی، موسسه میراث نبوت، چاپ سوم، ص 61.

مطالب مرتبط:

نحوه بیعت و تبریک گوئى مردم به أمیرالمؤمنین(علیه السلام) در روز غدیر چگونه بود؟

ارتباط آیه عذاب واقع با حدیث غدیر چیست؟

شبهات ابن تیمیّه در ابطال شأن نزول آیه عذاب واقع چیست؟

آیا عید غدیر ساخته و پرداخته شیعه است؟