يکشنبه، 5 اسفند 1397

تماشاگرى جنسى

پرسش :

متأسفانه مدتى است به عکس هاى لخت با نگاه شهوانى مى نگرم، آیا این نوعى استمنا است؟

پاسخ :
یکى از انحرافات جنسى، نگاه کردن به تصاویر و صحنه هاى تحریک کننده است که به آن «تماشاگرى جنسى» یا «نظر بازى» مى گویند. ویژگى اصلى کسانى که دچار این انحراف هستند، مشاهده دزدانه تصاویر یا افراد بى خبر است. آنان علاوه بر دیدن تصاویر، در صورت امکان به نگاه دزدانه و تماشاگرى بدن افراد در حال برهنه یا فعالیت جنسى، علاقه فراوان دارند و این عمل را به منظور کسب انگیختى جنسى انجام مى دهند! این افراد معمولاً در جریان تماشاگرى، ممکن است بلافاصله بعد از آن اقدام به استمنا کنند!!

شروع انحراف تماشاگرى جنسى، معمولاً قبل از سن پانزده سالگى است و این انحراف گرایش به مزمن شدن دارد و حتى ممکن است بعد از ازدواج نیز ادامه داشته باشد؛ علت آن - همانند سایر انحراف هاى جنسى - کاملاً روشن نیست، ولى این حالت در یک نوجوان یا جوان مجرد، حکایت از نیاز شدید جنسى و عاطفى او دارد و چه بسا با ارضاى غریزه جنسى از راه مشروع (ازدواج)، این انحراف به تدریج از بین برود.

اما درباره اینکه نگاه شهواتى به این تصاویر استمنا محسوب مى شود؟ باید گفت؛ «استمنا» آن است که انسان به انگیزه تحریک جنسى و خروج منى فکرى را در ذهن بپروراند و یا فعالیت جنسى انجام دهد. چنین کارى حرام است اگرچه منى خارج نشود و اگر منى خارج شود غسل جنابت نیز واجب مى شود[1]

براى درمان این اختلال، به راه کارهاى زیر عمل کنید:

1. در صورت امکان هر چه زودتر ازدواج کنید،

2. اگر امکان ازدواج مهیا نیست، فردى را به عنوان همسر انتخاب و از او خواستگارى کنید و او را به عقد خود در آورید - اگر مراسم عروسى را چند سال به تأخیر بیندازید - با این کار هم نیاز جنسى - عاطفى خود را تأمین کنید و هم هزینه زندگى مستقل را بر عهده نخواهید داشت.

3. نگاه خود را کنترل کنید. یکى از علل این انحراف، عدم کنترل نگاه است ؛ اگر کسى چشم خود را آزاد بگذارد قطعا دچار مشکل خواهد شد.

پی‌نوشت:
[1]. ر.ک: رساله دانشجویى، احکام استمنا، قم: نشر معارف.

منبع: اختلالات رفتارى، ابوالقاسم بشیرى؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، قم: دفتر نشر معارف، 1387.

پرسش‌های مرتبط:

چه کنم تا در امتحاناتم موفق باشم و اضطراب از من دور شود؟

لطفاً روشى به من یاد بدهید تا جرأتم زیاد شود و بتوانم حرف بزنم؟

هنگام پرسیدن درس دچار اضطراب مى شوم و دست هایم مى لرزد و مورد تمسخر دیگران قرار مى گیرم. راهنمایى ام کنید.

مدتى است نسبت به همه چیز بى احساس شده‌ام و شوق تلاش و کوشش و مطالعه ندارم؛ لطفاً مرا راهنمایى کنید.

وسواس یعنى چه و بر اساس چه ویژگى هایى مى توان آن را شناخت؟