يکشنبه، 19 اسفند 1397

غنا خواندن زن در شب عروسی

پرسش :

اگر زن در شب عروسی غنا بخواند، آیا مردان محرم می‌توانند به آن گوش فرا دهند؟

پاسخ :

همه‌ی مراجع (به جز سیستانی، صافی و مکارم): اگر باعث تهییج شهوت مرد گردد، جایز نیست (خواه محرم باشد یا نامحرم).[۱]
آیه الله صافی: خیر، استماع آن بر مرد حرام است (خواه محرم باشد یا نامحرم).[۲]
آیات عظام سیستانی و مکارم: بنابر احتیاط واجب آواز خوانی زن در شب عروسی جایز نیست.[۳]

پی نوشت ها:

[۱]ـ امام، (مکاسب محرمه)، ج ۱، ص ۲۳۴؛ تبریزی و وحید، منهاج الصالحین، (مکاسب محرمه)، م ۱۷؛ دفتر: بهجت، خامنه‌ای، فاضل و نوری.
[۲]ـ صافی، هدایه العباد، ج ۱، م ۱۶۹۸٫
[۳]ـ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۲۳؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج ۲، م ؟؟؟؟؟.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

استفاده از آهنگ‌های مبتذل (موسیقی حرام)، در مجالس عروسی زنان چه حکمی دارد؟

آیا جایز است همراه غنا و آوازخوانی زن در مجالس عروسی، دف و دایره بزنند؟

آیا غنا و آوازخوانی زن در مجالس جشن میلاد و اعیاد ائمه (علیهم السّلام) و مانند آن جایز است؟

حکم دست زدن در مراسم عروسی چیست؟

حکم دست زدن در مراسم و جشن‌هایی که به مناسبت ایام ولادت و اعیاد ائمّه (علیهم السّلام) برگزار می‌شود، چیست؟

حکم دست زدن به منظور تشویق و تأیید شخص یا کاری، چگونه است؟

حکم دست زدن در مساجد و حسینه‌ها چیست؟