جمعه، 24 اسفند 1397

علاقه فرزند به حفظ قرآن

پرسش :

دختر پنج ساله‌ای دارم که امسال او را در کلاس حفظ قرآن ثبت نام کرده‌ام؛ امّا گاهی او برای رفتن به مکتب القرآن از خود علاقه نشان می‌دهد و گاهی اصلاً دوست ندارد که به آن‌جا برود. می‌خواستم ببینم آیا کار من درست است؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون (کارشناس و مشاور تربیت کودک و نوجوان):

اگر ایشان می‌بیند که فرزندشان علاقه‌ی چندانی به حفظ قرآن ندارد، او را مجبور به این کار نکند؛ چراکه ممکن است همین اجبار منجر شود که کودک در آینده سراغ قرآن نرود.

این مادر سعی کند که با فرزندش در این رابطه صحبت کند و به یک جمع بندی برسد؛ مثلاً ممکن است مقدار حفظ قرآن در آن مرکز زیاد باشد و بچّه توان حفظ آن همه سوره را نداشته باشد؛ لذا اگر مقدار حفظ سوره‌ها کمتر شود، علاقه‌ی او نسبت به حفظ قرآن افزایش پیدا می‌کند.

به فرمایش مقام معظم رهبری دام ظله حفظ، قرائت و روخوانی قرآن برای آشنای مردم با مفاهیم قرآن است. لذا من به این مادر توصیه می‌کنم که اگر کودکشان به حفظ قرآن علاقه ندارد، سعی کند در خانه فضایی را ایجاد کنند که او با مفاهیم قرآن آشنا شود.​​​​​​

پرسش های مرتبط:

آیا این طرز فکر درست است که بچّه باید با یکی از والدین صمیمی باشد و از دیگر بترسد؟

چه کنم تا پسر نوجوان خود را نمازخوان و اهل قرآن و عترت پرورش بدهم؟ چگونه این میل را در او به وجود آورم؟

اگر فرزند ما به طور کلّی در قبال همه نوع مسئولیتی شانه خالی کند، چه باید کنیم؟

چگونه خوراکی های مفید را در نظر کودکان جذّاب جلوه دهیم؟

چه کنیم که فرزند ما توانایی "نه گفتن" را داشته باشد؟