دوشنبه، 24 تير 1398

مجازات استفاده از مسکرات گازی، جامد و تزریقی

پرسش :

درباره مسکرات و استعمال آن بفرمایید: الف. آیا مسکر الزاماً باید مایع باشد یا اگر به صورت جامد یا گاز هم باشد باز شرب آن حرام و موجب حد شرب خمر می‌‏شود؟ (توضیحاً اصطلاحی وجود دارد که به آن مستی خشک می‏گویند که با خوردن قرص یا مواد خوردنی یا غذایی که با خمر تهیه شده است یا ادویه یا برخی داروها، مست می‏شوند.) ب. اگر با مسکرات معجون ساخته شود، آیا خوردن آن حرام و موجب حد است؟ ج. اگر با تزریق خمر یا هر ماده دیگری به بدن، مستی حاصل شود، آیا حرام و موجب حد است؟

پاسخ :
الف. مسکری که در اصل مایع نبوده، نجس نیست هرچند شرب آن حتی اگر به صورت جامد و گاز هم باشد، جایز نیست و موجب حد شرعی می‌‏شود.
ب و ج. خوردن و تزریق مواد مذکور حرام است و موجب حد شرعی می‌‏شود والله العالم. 1380/11/20

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390