سه‌شنبه، 25 تير 1398

اثر توبه در کیفر مرتد فطری؛اثر ارتداد در نکاح

پرسش :

اگر شخص مسلمانی از دین خود برگشته و عضویت فرقه ضاله بهائیت (و یا هر مرامی که بنای آن بر نفی ادیان الهی‏ است) را قبول کرده و حقوق بگیر بیت‏‌المال نیز باشد، آیا دوباره می‌‌تواند توبه کند و مسلمان شود و هم‌چنان از بیت‏‌المال استفاده کند و هم‌چنین آیا بعد از توبه باز هم حکم مرتد درباره این‌گونه افراد جاری است؟

پاسخ :
مرتد فطری گر چه توبه‌‏اش قبول می‏شود ولی احکامی که بر ارتداد وی مترتب شده (از قبیل باطل شدن ازدواج و انتقال اموال وی به ورثه و کیفر ارتداد) با توبه ساقط نمی‏شود و پرداخت حقوق به چنین شخصی از بیت‌المال تابع مقررات دولت اسلامی ‏است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.