سه‌شنبه، 25 تير 1398

احتساب حقوق صنفی از اجزای ترکه

پرسش :

شخص متوفی دبیر آموزش و پرورش بوده (و ورّاث او عبارتند از: یک زوجه دایمی، مادر و سه دختر بچه) وصیت نموده که ثلث مالم را خرج ترحیم و هفته و غیره و مابقی بین ورثه تقسیم شود، حال که (یک سوّم) به مصرف رسیده؛ اداره آموزش و پرورش مبلغ یکصد هزار ریال بابت مخارج ترحیم و هفته و غیره به حساب متوفی پرداخته است، آیا این مبلغ معین، جز مایملک است یا نه؟ اگر جز مایملک نیست، آیا به اداره برگردانده شود یا صرف خیرات و یا به بچه‌‏های صغیر داده شود، خواهشمندم جوابش را قلمی فرمایید؟

پاسخ :
اگر به منظور کمک به ورثه داده می‌‏شود ولو بداعی صرف در امور مذکوره از ورثه است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.