سه‌شنبه، 25 تير 1398

اشتراط ادامه تحصیل ضمن عقد نکاح | استفتاء دو

پرسش :

زنی در هنگام عقد، شغل خود را به شوهر گفته و در عقدنامه ذکر شده و در مدتی که در منزل شوهر به سر برده به شغلش ادامه داده، بعد از چند ماه (به واسطه رفتار غیراسلامی و عدم توافق اخلاقی) با هم متارکه نموده و زن در منزل پدر بسر می‌‏برد و زمانی که در حال متارکه بوده‌‏‌اند، کوچک‌ترین نفقه و خرجی از طرف شوهر نرسیده، اکنون شوهر طی شکایتی، عدم رضایت خود را از کارکردن زن اعلام داشته! اوّلاً؛ اینک با هم زندگی مشترک ندارند که تضییع حقی از او شده باشد. ثانیاً؛ زن مجبور به ادامه شغل برای امرار معاش می‌‌‏باشد، چون کوچک‌ترین درآمدی ندارد، با توجه به مسایل بالا آیا شوهر می‌‌تواند از کار کردن زن جلوگیری نماید؟

پاسخ :
اگر در ضمن عقد شرط اشتغال برای زن شده یا عقد مبنی بر این شرط واقع شده، زن می‌‌تواند به شغل خود ادامه دهد و شوهر نمی‌‌تواند مانع شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.