سه‌شنبه، 25 تير 1398

الحاق ولد به شوهر در فرض تولد در زمان زوجیت | استفتاء چهار

پرسش :

همسر این‌جانب، پس از دو ماه که از تولد فرزند سوّمم سپری شده، می‌‏گوید بچه از آن من نیست، با آن‌که نه ماه او را در شکم داشته‌ام، مرا به زایشگاه برده و بچه را به دنیا آورده‌ام و آزمایش خون بچه با پدر مطابقت دارد؛ اکنون من و بچه را از خانه بیرون کرده، نه به خانه می‌‏برد و نه طلاق می‌‌‏دهد، لطفاً نظر خود را در این زمینه بیان فرمایید؟

پاسخ :
اگر شوهر با زوجه دایمه خود نزدیکی نموده، به نحوی که امکان دارد در اثر آن نزدیکی حمل از نطفه او منعقد شده و فرزند از او باشد یا آن‌که در اثنای حمل یا بعد از ولادت فرزند رفتار او قولاً و یا عملاً طوری باشد که حکایت کند از اقرار او به این که فرزند از اوست دیگر نمی‌‌تواند فرزند را از خود نفی نماید. در غیر این دو صورت اگر مدعی شود که فرزند از او نیست دعوای او ثابت نمی‌‏شود مگر با اجرای صیغه لعان با مراعات ضوابط شرعیه آن که در رساله عملیه مسطور است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.