سه‌شنبه، 25 تير 1398

بطلان شرط حق طلاق برای زن

پرسش :

زن و مردی را می‏خواستند به عقد یکدیگر درآورند، زن شرط نمود در محضر بنویسید که من نیز حق طلاق دارم، مرد نیز قبول کرد، اما محضردار پس از خواندن عقد، شرط مزبور را ننوشت، اوّلاً؛ آیا محضردار حق دارد که شرط مزبور را ننویسد؟ ثانیاً؛ طرفین با این شرط به زن و شوهر شدن رضایت داده بودند، حال که شرط مزبور را محضردار ننوشته و نارضایتی پیدا شده، این عقد از نظر اسلام درست است؟

پاسخ :
در هر صورت عقد صحیح است و اگر به این نحو شرط شده که زن حق طلاق داشته باشد شرط باطل است و شرط صحیح این است که در ضمن عقد شرط کنند که زن وکیل شوهر باشد در طلاق.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.