سه‌شنبه، 25 تير 1398

تشریفات مربوط به انحلال شرکت‌ها و اشخاص حقوقی

پرسش :

در شرکت‌های مزبور، شرط لازم می‌کنند و انحلال آن را روی شرط خاص یا شرایطی با نظر دادگاه قرار می‌‏دهند و تصریح می‌کنند که ورشکستگی شرکت غیر از ورشکستگی اشخاص شرکاء باشد. آیا این شروط صحیح‌اند یا خیر؟

پاسخ :
شرط لزوم در ضمن عقد شرکت صحیح نیست، ولی اگر دولت اسلامی در ضمن قرار خود با شرکت، شرط عدم فسخ شرکت مطلقاً یا مقیداً یا شرط انحلال در مورد خاص بنماید، نافذ است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.