سه‌شنبه، 25 تير 1398

تصرف مستأجر در عین مستأجره پس از انقضای اجاره

پرسش :

این‌جانب سالنی را از قرار ماهی چهار هزار و پانصد تومان و یک میلیون ریال سرقفلی اجاره داده‏‌ام؛ که ماهانه پانصد تومان آن را بابت مالیات می‏پردازم. مدت اجاره از اوّل اردیبهشت یک‌هزار و سیصد و شصت لغایت اسفند یک‌هزار و سیصد و شصت و یک بوده و در اجاره‌نامه قید شده که در انقضاء مدت، با توجه به هزینه زندگی و توافق طرفین، اجاره بها تعیین خواهد شد و در قسمت دیگری آمده است که متعاملین با علم و اطلاع کامل به قانون مالک و مستأجر و قوانین جاری عرفی و شرعی و قبول انجام آن، به تنظیم این سند اقدام نمودند. اینک با توجه به این‌که مدت آن در اسفند 61 پایان می‌پذیرد، در صورتی که مستأجرین با توجه به هزینه زندگی حاضر به تجدید اجاره نشوند، ادامه کسب آنان در محل مذکور مشروعیت دارد یا حرام است؟ لطفاً چگونگی مسأله را اعلام فرمایید؟

پاسخ :
بعد از انقضای مدت اجاره تصرف مستأجر باید با رضایت مالک شرعی باشد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.