سه‌شنبه، 25 تير 1398

تعزیر قاتل از جهت جنبه عمومی و حفظ نظم جامعه در صورت عدم اجرای قصاص | استفتاء دو

پرسش :

در موارد قصاص نفس و قصاص اطراف، اگر از طرف مجنی‌ٌعلیه شکایت نشود، یا شکایت شده، ولی در ازای گرفتن مبلغی رضایت دهد، یا بدون گرفتن چیزی عفو کند، آیا حاکم شرع برای حفظ نظم جامعه و جلوگیری از وقوع جرایم نظیر آن می‌‌تواند به نحوی آن شخص را ازجنبه حق الله تعزیر کند یا خیر؟

پاسخ :
اگر برای حفظ نظم لازم می‏داند، یا آنکه از قرائن بدست می‌آید که اگر تعزیر نشود جنایت را تکرار می‌کند، باید تعزیر شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.