سه‌شنبه، 25 تير 1398

تقدم قول مدعی صحت در نزاع بین صحت و بطلان طلاق

پرسش :

مردی زوجه خود را در سه نوبت طلاق داده و رجوع کرده و به ثبت رسیده، فعلاً زوجه ادعا می‌‏کند که: «در طلاق دوّم و سوّم در حال عادت بودم و پاک نبودم و اگر آن موقع گفتم پاک هستم، اشتباه گفتم فعلاً یقین دارم که در حال طلاق پاک نبودم»، لذا بعد از طلاق سوّم بدون محلل با شوهر خود آمیزش کرده و فعلاً هم با هم هستند؛ حال از امام عزیز تقاضا می‌‏شود مرقوم فرمایید؛ آیا ادعای زن مسموع است؟ و طلاقین دوّم و سوّم باطل است یا راه دیگر دارد و عمل سردفتر و ثبت در دفتر چیزی را از نظر شرع ثابت می‌‏کند یا خیر؟

پاسخ :
اگر زن یقین دارد که طلاق با شرایط نبوده آمیزش مانع ندارد ولی چنان‌چه نزاعی در بین است قول مدعی صحت مقدم است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.