پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم به کارگیری قرعه در تقسیم اراضی کشاورزی موجود در ترکه

پرسش :

شخصی چند قطعه زمین کشاورزی از خود به ارث می‏‌گذارد که باید به یازده قسمت تقسیم شود (طبق سهم‌‌الارث دختر و پسرش) زمین‌‌ها به یازده قسمت تقسیم شده‌‏اند، حالا بیان فرمایید برای تعیین قسمت‌‌ها باید قرعه کشید؟ یا می‌‏توان بعضی از ورثه را مجبور کرد که از یک طرف زمین‌‌ها سهم خود را تعیین کنند تا دیگر ورثه زمین‌‌هایشان کنار هم باشد؟ یا به راه‌های دیگر؟ مستدعی‏است حکم شرعی نحوه تعیین قسمت‌‌ها را بیان فرمایید؟

پاسخ :
پس از تعدیل سهام باید قرعه بکشند قرعه هر قسمت به نام هر کس درآمد باید آن را قبول کند و بدون قرعه نمی‌‏توان بعض ورثه را مجبور نمود.*

* البته باید به نحوی قرعه بکشند که هیچ کس از ناحیه تجزیه سهام متضرر نشود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.