پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم پرداخت دیون قبل از تقسیم ترکه | استفتاء چهار

پرسش :

شخصی می‏خواسته ماشین بخرد، چون کسری پول داشته، عیالش، طلایی [را] که از خانه پدر آورده بود، به او داده است. سپس شوهر آن ماشین را فروخته، ماشین دیگری خریده، و پس از مدتی در اثر تصادف، بلاوصیت فوت کرده است، آیا اکنون همسرش می‌تواند پول طلا را از اموال او برداشت نماید؟

پاسخ :
اگر به شوهرش پول را تملیک کرده حق ندارد از ترکه برداشت نماید، مگر آنکه قرض داده باشد که در این صورت باید اوّل قرض و دین میت ادا شود و سپس آنچه باقی ماند به ارث می‌‏رسد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.