پنجشنبه، 27 تير 1398

موضوعیت یا عدم موضوعیت شتر و دینار تعیین شده در مورد برخی جراحات

پرسش :

در مورد دیات که به نام «بعیر و دینار» در جروح و تغییر رنگ و کسر منافع و قطع‏ اعضا ذکر شده است، آیا خصوصیتی دارد یا نسبت به دیه کامله از هر شش چیز مورد تخییر جانی باید ملاحظه شود، که یک بعیر یعنی یک صدم دیه کامله مثلاً و 6 دینار یعنی شش صدم دیه کامله؟

پاسخ :
آنچه در موارد مذکوره به عنوان دیه نام برده شده، خصوصیت دارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390