پنجشنبه، 27 تير 1398

وضعیت طفل متولد از ازدواج با زن معتده

پرسش :

مردی زنش را طلاق داده، زن در عده با مرد دیگری که جاهل به قضیه بوده ازدواج کرده، بعداً ولدی از این زن به دنیا آمده که صلاحیت دارد از اوّلی یا از دوّمی باشد، ولد به کدام یک از آنها ملحق است؛ اوّلی یا دوّمی؟ اگر به دوّمی ملحق باشد، با توجه به جهل زن به حکم، آیا بچه ولد شبهه است یا ولد زنا؟

پاسخ :
اگر در عده رجعیه بوده مورد قرعه است و اگر در عده باینه بوده ملحق به دوّم است و با جهل، ولد شبهه است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390