پنجشنبه، 28 شهريور 1398

بخشیدن دیه یک انگشت و مطالبه دیه سه انگشت

پرسش :

اگر چهار انگشت زنى توسط شخصى قطع شود آیا زن مى تواند دیه یکى از انگشتان خود را ببخشد و دیه سه انگشت را که برابر یک سوم دیه کامل است را مطالبه کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض مسأله از نظر شرع باید به مقدار دیه دو انگشت را بگیرد و نمى تواند یکى را ببخشد و دیه سه انگشت را بگیرد زیرا مخالف حدیث شریف بوده و علاوه بر آن این دیه قابل تجزیه نیست و مسأله در جواهر، ج 42، ص 90 عنوان شده است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.