سه‌شنبه، 21 آبان 1398

شرط فرزندآورى طبیعى در دفتر عقد

پرسش :

اگر با تلقیح مصنوعى امکان فرزنددار شدن زن باشد آیا زن مى تواند با تمسک به شرط موجود در دفتر عقد ـ که اگر در 5 سال از شوهرش فرزنددار نشود وکالت در طلاق خواهد داشت ـ خود را مطلقه سازد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ظاهر شرط این است که امکان بچه دار شدن به صورت طبیعى باشد نه از طریق مصنوعى که در ذهن طرفین به هنگام عقد وجود نداشته است بنابر این شرط محقق است زیرا به صورت طبیعى بچه دار نمى شود مع الوصف چون مسأله مهم است در این مورد احتیاط کند و از اختیار خود استفاده نکند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.