سه‌شنبه، 21 آبان 1398

سه ازدواج و سه طلاق در حیض

پرسش :

خانمى سه بار ازدواج کرده و هر سه بار طلاق گرفته ولى هر سه طلاق او در حیض بوده است، الان دسترسى به هیچ یک از شوهران ندارد تکلیف چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر شوهرانى که طلاق داده اند کسب اطلاع از عادت زن براى آنان مشکل بوده است و یا در سفر بوده اند و داراى چنین خصوصیتى باشند طلاق آنها صحیح است. در غیر این صورت هر سه طلاق باطل است، یعنى طلاق اوّل باطل و طلاق هاى دوم و سوم فاقد موضوع است. اکنون که دسترسى به شوهر اول نیست مسأله به حاکم شرع مراجعه مى شود و با تعیین مدت اگر نتیجه بخش نشد طلاق مى دهد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.