جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | نیابت حج: سوال سی و چهار

پرسش :

آیا حج نیابتی شخص همراه، که زنان را برای رفتن از مشعر به منی پیش از طلوع فجر، همراهی می‌کند به امید آن که پیش از طلوع آفتاب بار دیگر به مشعر الحرام برگردد اما پس از طلوع آفتاب به مشعر الحرام برگشته است مجزی می‌باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر احتمال می‌داد که نمی‌تواند پس از طلوع فجر و پیش از طلوع آفتاب به مشعر الحرام برگردد مجزی بودن حج او اشکال دارد، بلکه حتی اگر مطمئن باشد که می‌تواند باز گردد و اتفاقاً هم نتوانست برگردد مجزی بودن حج او نیز خالی از اشکال نیست، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.