سه‌شنبه، 26 آذر 1398

فوت یکی از والدین و وظیفه والد دیگر نسبت به کودک

پرسش :

در صورت فوت یکی از والدین، وظیفه والد دیگر نسبت به کودک چیست؟

پاسخ :
در صورت مرگ یکی از والدین، مشکلات دیگری بروز می کند؛ به این معنی که مشکلات بعد از طلاق در خانواده با مشکلاتی که به دنبال فوت پدر یا مادر رخ می دهد، بسیار متفاوت است. مرگ پایان همه چیز برای آن فرد محسوب می شود.

به دنبال فوت پدر یا مادر، استرس بسیار بزرگی در زندگی کودک به وجود می آید، اما در عین حال پایان زندگی و حیات آن والد است و کودک باید خود را با این فقدان سازگار کند و در این مورد ما شاهد استرس های مستمر نظیر آنچه در طلاق رخ می دهد نخواهیم بود. حتی تحقیقات نشان می دهد کودکی که یکی از والدین خود را از دست می دهد، در صورتی که زندگی برای او بعد از این واقعه طوری فراهم باشد که بتواند از یک جایگزین ثابت و دائمی برخوردار شود و آن فرد جایگزین تمام آن کفایت‌هایی را داشته باشد که وال از دست رفته داشته است، کودک آسیب کمتری می بیند تا کودکی که والدینش از یکدیگر جدا شده اند. طلاق، استرسهای بیشتری را به کودک اعمال می کند.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.