سه‌شنبه، 26 آذر 1398

حضور کودک در مراسم عزاداری مرگ والدین

پرسش :

می توان کودکی را که ولی خود را از دست داده است، به مراسم عزاداری برد؟

پاسخ :
بهتر است کودکان کوچک تر از ۶ سال در چنین مراسمی شرکت نکنند. در مورد کودکان بزرگتر هم بستگی دارد که در مجلس عزاداری، دیگران چگونه رفتار می کنند. دیدن صحنه هایی که عده ای خود را می زنند و بلند بلند گریه می کنند و رفتارهای غیرعادی از خود نشان می دهند، برای کودک مناسب نیست. ولی اگر به کودک فرصت عزاداری بدهیم که گریه کند و احساس خود را نشان دهد، در واقع از سوگ به تأخیر افتاده یا واکنشهای جسمانی و حتی بیماریهای جسمانی پیشگیری کرده ایم. گریه برای فرد متوفی، نشان می دهد که به او علاقه مند بوده ایم و برای ما ارزشمند بوده است و برای او دلتنگی می کنیم. چنانچه این کار را نکنیم، کودک متوجه نمی شود که افراد برای یکدیگر از ارزش خاصی برخوردارند.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.