چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام پزشکی | مسائل متفرقه: سوال نوزده

پرسش :

شخصى دو روز است در حال جان دادن است و زجر مى کشد و راحت نمى شود و شاید با همین حال احتضار و زجر، یکى دو روز دیگر زنده بماند، آیا جایز است به وسیله آمپول یا چیز کشنده اى تسریع در مرگ او کنیم تا راحت شود؟

پاسخ :
تسریع در مرگ انسان در هیچ حالى و با هیچ وسیله اى، جایز نیست و چنانچه کسى چنین عملى را انجام دهد، بطورى که گفته شود، بیمار را کشت، قاتل محسوب مى شود.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.