جمعه، 25 بهمن 1398

احکام استطاعت حج | استقرار حج: سوال چهار

پرسش :

این حقیر در سال ۵٧ با همسرم ازدواج کردم و مبلغ ٨٠٠٠٠ هزار تومان مهریه من است و اکنون از شوهرم خواسته‌ام که بجاى این مبلغ مرا به سفر حج واجب ببرد (البته عمره مفرده برده است) و او مى‌گوید شما واجب الحج نیستید زیرا با ٨٠٠٠٠ هزار تومان نمى‌شود به حج رفت و من مى‌گویم باید به نرخ امروز حساب کنى ایشان مى‌گوید نه این خلاف شرع است لطفاً جواب اینجانب را بفرمائید.

پاسخ :
در مورد سؤال، شما بیش از ٨٠٠٠٠ تومان بعنوان مهریه از شوهر طلب ندارید و هشتاد هزار تومان جهت استطاعت و وجوب حج کافى نیست بلى اگر قبلاً متمکّن بوده‌اید که با مبلغ مذکور به حج بروید و همسر شما در صورت مطالبه مهریه را در اختیار شما مى‌گذاشته که به حج بروید و نرفته‌اید حج بر ذمّه شما مستقر شده.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.