جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | نیابت از میت: سوال بیست و دو

پرسش :

در سال ١٣۵۵ مادر بزرگ اینجانب در وصیت نامه رسمى محضرى پسر خود را وصى انتخاب نمودند و در بندى از وصیت نامه مقرر نمودند که از ثلث مال ایشان دختر مرحومه که خواهر وصى مى‌باشد به نیابت یک حج تمتّع بجا آورد. وصى طبق دستور در سال ١٣۶٣ جهت دختر مرحومه ثبت‌نام حج تمتّع نمودند لیکن نایب هم عمرشان کفاف نداد و در تیرماه ١٣٧٧ به رحمت ایزدى پیوستند حال سؤال این است با توجه به وصیت نامه و حضور وصى شرعاً چه کسى باید نایب انتخاب نماید آیا به عهده وصى مى‌باشد یا ورّاث نایب فوت شده؟

پاسخ :
در فرض سؤال، وصى مى‌تواند شخصى را که صلاحیت براى نیابت داشته باشد تعیین کند و این امر مربوط به ورثه نائب نیست ولى اگر در بین ورثه نایب، شخص صالحى باشد او را انتخاب نماید خوب است.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.