جمعه، 25 بهمن 1398

احکام اعمال عمره تمتع | طواف: سوال بیست

پرسش :

موقعى که دستشویى مى‌روم ادرار کنم ادرارم بصورت قطره تا نیم ساعت الى ۴٠ دقیقه مى‌آید و بند مى‌آید. به دستشوئى هم ٢ ساعت الى ٣ ساعت یک دفعه مى‌روم به مهمترین دکترهاى تهران هم مراجعه کرده‌ام یک دانه قرص هم نداده‌اند و مى‌گویند چاره‌اى ندارد موقعى که ازدواج کنید خودش خوب مى‌شود. موقعى که منى از من خارج مى‌شود ٢ الى ٣ ساعت بعد موقعى که ادرار مى‌کنم آب کشدارى از من خارج مى‌شود در مورد نماز خواندن من مشکلاتى ایجاد شده همینطور غسل کردن وقتى سرکار مى‌روم جائى براى عوض کردن لباس و آب کشیدن ندارم‌مهمانى هم همینطورصبحها هم نمى‌توانم این کار را انجام بدهم لطفاً مسئله نماز خواندن من را روشن نمائید مسئله دوم من در مورد رفتن به مکه براى عمره و حج تمتّع مى‌باشد که اگر انشاءالله این مسئله حل شود امسال به حج تمتّع مشرف شوم. در ضمن من تمام مسائل از قبیل بعد از ادرار استبراء کردن یا موقع غسل کردن قبل از آن ادرار و عمل استبراء کردن را انجام مى‌دهم ولى تا حالا هیچ مرجعى نتوانسته است در این مورد جواب درستى به من بدهد.

پاسخ :
در مورد سؤال، اگر بعد از خروج منى ادرار نمائید و بعد از ادرار استبراء کرده باشید آنچه بصورت آب کشدار خارج مى‌شود و بول و منى بودن آن هم معلوم نیست محکوم بطهارت است و موجب بطلان غسل و وضو نیست و در اعمال حج هم ضررى به اعمال شما ندارد.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.