جمعه، 9 اسفند 1398

حکم قطع دستگاه پزشکی از بیمار

پرسش :

بیماری که بر اساس دانش پزشکی امروز، امیدی به شفا و یا بهبود او وجود ندارد و با استفاده از دستگاه ممکن است چند روز بیشتر زنده بماند، آیا به منظور کوتاه کردن مدت درد و رنج بیمار، استفاده نکردن از دستگاه یا قطع آن جایز است؟ آیا سرپرست یا نزدیکان بیمار می توانند به پزشک چنین اجازه‌ای بدهند؟

پاسخ :
حفظ جان بیمار ـ حتی در فرض سؤال ـ واجب است و سرپرست بیمار در این مورد شرعا اختیاری ندارد.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری