شنبه، 24 اسفند 1398

مسائل مستحدثه | عقاید: سوال یازده

پرسش :

داریم که خداوند عظیم الشأن در همه جا هست، این به چه معنى است؟ یعنى خداوند از نظر حجم این قدر بزرگ است که همه جا را اشغال مى‌کند یا خداوند دستگاه خودکارى است که ما را مى‌بیند یا گوشى است که صدا و حرف ما را مى‌شنود؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ کنه خداوند متعال را نمى‌توان درک کرد، همین اندازه مى‌دانیم که همۀ کمالات را بدون نقص داراست بدون گوش مى‌شنود یعنى شنیدنى مثل ما ندارد و با ابزار و آلات نیست «لا تدرکه الابصار و هو یدرک الابصار» و احاطۀ وجودى به همه چیز دارد، نه جسم است که نیاز به مکان داشته باشد و نه خالى است که چیزى را در خود جاى دهد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.