پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

خمس پول برگردانده شده از طرف دولت

پرسش :

در کشور کانادا، دولت هر ساله پس از دریافت اظهارنامه‌ی مالیاتی افراد، مثلاً در مورد مهد کودک برای افراد کم‌درآمد مقداری از هزینه‌ها را برمی‌گرداند. در صورتی که پدر از مالی که به آن خمس تعلّق می‌گیرد این پول را بدهد و نهایتاً سال آینده دولت مقداری از آن را به مادر برگرداند (همواره در مورد مهد کودک پول به مادر برگردانده می‌شود و نه پدر) آیا به این پول خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
اگر اوّل روی مبلغ معین قرارداد می‌بندند و در آخرِ کار آنها خودشان از مال خود می‌بخشند، خمس ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری