پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399

پس گرفتن حقوق شرعی بعد از پرداخت آن

پرسش :

اگر شخصی مقداری از حقوق شرعی و سهم امام(علیه‌السّلام) و چیزهایی را که صرف آن در مصارف شرعی‌اش باید با اجازه‌ی مراجع باشد، در یکی از مؤسّسات دینی یا ساختمان مدرسه یا مسجد یا حسینیه مصرف کند، آیا شرعاً حق دارد آنچه را که به‌عنوان ادای حقوق شرعی که بر عهده‌ی او بوده و به مصرف رسانده، پس بگیرد و یا زمین آن را پس بگیرد و یا اقدام به فروش ساختمان آن مؤسّسه نماید یا خیر؟

پاسخ :
اگر اموال خود را طبق اجازه‌ی کسی که واجب بود حقوق شرعی خود را به او تسلیم نماید، به نیتِ پرداختِ حقوقِ شرعی که بر عهده داشت، برای تأسیس مدرسه و مانند آن به مصرف رسانده است، حق پس گرفتن و تصرّف مالکانه در آن را ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری