جمعه، 5 ارديبهشت 1399

ملاک عدم وجوب خمس در مؤونه | سوال یک

پرسش :

آیا ملاک عدم وجوب خمس در مؤونه استفاده از آن در طول سال است یا اینکه نیاز به آن در طی سال کافی است، هرچند موردی برای استفاده از آن پیش نیاید؟

پاسخ :
ملاک در امثال لباس و فرش و مانند آن از چیزهایی که هنگام استفاده، باقی می‌ماند، نیاز به آنها است. ولی معیار در احتیاجات مصرفی روزانه‌ی زندگی مانند برنج و روغن و غیره، مصرف است که هر چه از مصرف سالانه‌ی آنها زیاد بیاید، خمس دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری