جمعه، 19 ارديبهشت 1399

علت وقوع زلزله در تهران

پرسش :

به چه دلیل در کشور ما ایران، زمین لرزه زیاد اتفاق می‌افتد و به چه دلیل در شهر تهران احتمال وقوع زلزله وجود دارد؟

پاسخ :

علت وقوع زلزله در ایران

ایران روی کمربند لرزه خیز آلپ-هیمالیا قرار گرفته است. این کمربند از مناطق لرزه خیز جهان محسوب می شود. در مقیاس قاره ای حرکت رو به شمال صفحه عربستان به علت باز شدن دریای سرخ به سمت صفحه اوراسیا موجب فشردگی فلات ایران شده و تخلیه گاه به گاه انرژی تجمع یافته در پوسته ایران در اثر حرکت فوق موجب وقوع زمین لرزه ها می شود.

علت وقوع زلزله در تهران

وجود گسل های فعال اصلی شمال تهران، مشا، ری جنوبی و شمالی و چندین گسل فرعی در سطح شهر تهران از جمله دلایل اصلی احتمال وقوع زلزله در تهران بزرگ می باشد. زلزله های تاریخی این منطقه نیز مؤید این مطلب است.

منبع: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران