يکشنبه، 4 خرداد 1399

احکام روزه قضا | منظور از پسر بزرگ تر در بحث نماز و روزۀ قضاشدۀ پدر یا مادر

پرسش :

در بحث نماز و روزۀ قضاشدۀ پدر یا مادر، منظور از پسر بزرگ تر چه کسی است؟

پاسخ :
منظور بزرگ ترین پسر ازلحاظ تولد، نه انعقاد نطفه در هنگام فوت پدر می باشد؛ ولو اینکه خواهرهایی بزرگ تر از خودش داشته باشد یا اینکه برادرهایی بزرگ تر از خودش داشته؛ ولی قبل از فوت پدر همۀ برادرها فوت کرده اند و الان درحال حاضر بزرگ ترین پسر، او می باشد (تمام مراجع عظام تقلید).(1)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، کتاب الصلاه، فصل فی قضاء الولی،قبل از مسأله 1 و مسأله 17 و کتاب الصوم، فصل فی احکام القضاء، مسأله 19.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.