يکشنبه، 4 خرداد 1399

وجوب کفاره روزه بر جاهل به مفطریت همراه علم به حرمت آن چیز

پرسش :

اگر شخص بداند کارش فی نفسه حرام است، مثل استمناکردن، ولی نمی داند که این کار روزه را باطل می کند و درحال روزه مرتکب این کار شود، آیا کفاره واجب می شود؟(1)

پاسخ :
مطلقاً کفاره ثابت است؛ چه شخص جاهل قاصر باشد و چه جاهل مقصر باشد (آیات عظام خویی، وحید و تبریزی).

بنا بر احتیاط واجب، کفاره ثابت است؛ چه شخص جاهل قاصر باشد و چه جاهل مقصر باشد (حضرت امام و آیت الله فاضل).

کفارۀ افطار به حرام، حکم کفارۀ افطار به حلال را دارد که بحثش گذشت (آیات عظام سیستانی و مکارم).

پی‌نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، مسأله 1658؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1666، عروة الوثقی، فصل فی کفاره الصوم، بالای مسأله 1؛ مکارم، پیک احکام، مسأله 1400.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.