يکشنبه، 4 خرداد 1399

کفاره روزه نذر و عهد و قسم معین و روزه اعتکاف

پرسش :

آیا باطل کردن روزۀ نذر و عهد و قسم معین و روزۀ اعتکاف موجب ثبوت کفاره می شود؟(1)

پاسخ :
بلی، کفاره ثابت می شود؛ ولی این کفاره مربوط به شکستن نذر یا قسم یا عهد یا به هم زدن اعتکاف(2) می باشد و این کفاره ارتباطی به روزه ندارد(مشهور).(3)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی کفاره الصوم، مسأله 1.
2- اعتکاف با ارتکاب جماع، ولو در شب باطل می شود و بایدشخص کفارۀ اعتکاف را بدهد.
3- اگر روزۀ نذر و عهد و قسم و اعتکاف از نوع روزۀ ماه رمضانیا قضای ماه رمضان باشد و فرد یکی از مفطرات کفاره آور رادر اثنای روز (در روزۀ قضا در بعد از زوال) انجام دهد، کفارۀ ماهرمضان یا قضای ماه رمضان نیز جداگانه بر وی واجب می شود.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.