يکشنبه، 4 خرداد 1399

اشباع در کفارۀ فدیه و کفارۀ تأخیر

پرسش :

آیا در کفارۀ تأخیر و فدیه، اشباع، کفایت از دادن یک مد طعام می کند؟(1)

پاسخ :
خیر، حتماً باید یک مد طعام به فقیر بدهد (آیات عظام سیستانی و صافی).

بلی، فرقی نمی کند. در همۀ کفارات، اشباع نیز کافی است (آیت الله مکارم).

در کفارۀ تأخیر، اشباع کفایت می کند؛ ولی در فدیه، اشباع کافی نیست (آیت الله تبریزی).

در هرجا مد واجب باشد، اشباع که کمتر از مقدار مد (750 گرم) باشد، کفایت نمی کند (آیت الله فاضل).

پی‌نوشت:
1- استفتای کتبی خصوصی از مراجع.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.