يکشنبه، 4 خرداد 1399

کیفیت شصت روز کفاره روزه | سوال دو

پرسش :

کیفیت 60 روز روزۀ کفاره در ماه های هلالی غیر 30 روز چگونه است؟(1)

پاسخ :
کسی که دو ماه روزه بر او واجب است، اگر از اول ماه شروع کند، دو ماه هلالی کفایت می کند؛ اگرچه آن ماه ها ناقص باشند و اگر در اثنای ماه شروع، مثلاً در دهم شوال شروع به روزه کند، با روزۀ نهم ذی الحجه تمام می شود و دراین صورت فرقی نمی کند بین اینکه ماه ها ناقص باشند یا کامل یا مختلف و احتیاط مستحب آن است که 60 روز روزه بگیرد و اگر بین روزها به چیزی که شرعاً به پی درپی بودن، ضرری نمی رساند، تفریق حاصل شود، همان متعیّن می شود و 60 روز واجب می شود (حضرت امام).

کسی که دو ماه روزه بر او واجب است، اگر از اول ماه شروع کند، دو ماه هلالی کفایت می کند؛ اگرچه ناقص باشند و اگر در اثنای آن شروع نماید، احتیاط واجب آن است که 60 روز روزه بگیرد و اگر بین روزها به چیزی که شرعاً به پی درپی بودن، ضرری نمی رساند، تفریق حاصل شود، همان 60 روز واجب می شود (آیت الله سیستانی).

پی‌نوشت:
1- تحریر الوسیله، کتاب الکفارات، فصل فی احکام الکفارات، مسأله 10؛ سیستانی، المسائل المنتخبه، مسأله 1317.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.