يکشنبه، 4 خرداد 1399

روزه های کفاره دار

پرسش :

آیا باطل کردن همۀ اقسام روزه ها موجب ثبوت کفاره می شود؟(1)

پاسخ :
خیر، فقط با باطل کردن روزۀ ماه رمضان و قضای آن (در بعد از زوال) کفاره واجب می شود؛ ولی با باطل کردن مابقی روزه ها، کفاره واجب نمی شود؛ حتی روزۀ استیجاری اگرچه بعد از زوال باطل شود (مشهور).(2)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی کفاره الصوم، مسأله 1.
2- برخی از مراجع مثل حضرت امام و آیات عظام اراکیو فاضل می فرمایند: «اگر فرد قضای روزۀ میتیرا گرفته باشد، باطل کردن عمدی در بعد از ظهر اشکال دارد؛ هرچند کفاره ندارد.»برخی دیگر از مراجع مثل آیات عظام خویی، گلپایگانی،تبریزی، سیستانی و وحید می فرمایند: «احتیاطمستحب است در بعد از ظهر باطل نکند» (استفتای کتبی خصوصی).

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.