يکشنبه، 4 خرداد 1399

انجام کار حرام پس از بطلان روزه به حلال

پرسش :

اگر روزه دار کاری که حلال است و روزه را باطل می کند، انجام دهد مثلاً آب بیاشامد و بعد کار حرامی که روزه را باطل می کند، انجام دهد، آیا کفارۀ جمع باید بدهد؟(1)

پاسخ :
نسبت به تکرار کفاره بحثش می آید؛ ولی نسبت به اینکه برای کار حرام، کفارۀ جمع لازم می باشد:

کفارۀ جمع لازم نیست (حضرت امام و آیات عظام اراکی، سیستانی و مکارم).

اگر کار حرام جماع باشد، بنا بر احتیاط واجب، برای آن باید کفارۀ جمع بدهد (آیت الله خویی).

اگر کار حرام جماع باشد، برای آن باید کفارۀ جمع بدهد (آیات عظام گلپایگانی و فاضل).

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی کفاره الصوم، مسأله 9.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.